2012. november 20., kedd

Vállalkozói Nap Németországban


Mint ahogy azt a Gondolat-Galopp októberi számában ígértem, röviden beszámolok arról a Vállalkozói Napról, melyet a Pferdeflüstern für Manager (Lovas Suttogó Vezetőknek) című könyv írója, Bernd Osterhammel tartott a Nümbrecht melletti Bölkumban. 

A környékbeli cégvezetők közül több mint negyvenen voltak kíváncsiak a szerző történetére:
- hogyan alakult át a lovak révén az emberekhez fűződő viszonya, 
- mindez hogyan hatott a gondolkodásmódjára, majd a vezetési stílusára, 
- végső soron pedig a cége eredményeire. 



Már több mint tíz év telt el felismerései óta, időközben már eladta mérnöki tervezőirodáját és minden idejét arra fordítja, hogy szemináriumain és előadásain másokkal is megoszthassa ezt a célravezető módszert. A program apropója éppen ennek a kerek évfordulónak a megünneplése és az idáig megtett út összegzése volt. 
Számomra ez utóbbi szempont is fontos tanulsággal szolgált, hiszen idehaza olyan sokszor elfelejtjük megünnepelni a fontos pillanatokat, pedig ezek az alkalmak avatják az emlékeket és a mindennapok fáradságát sikerré…

A Vállalkozói Nap első felében a könyv esszenciáját foglalta össze, sok szemléletes példával és történettel. Ezt követően három, különböző életkorú, képzettségű és egyéniségű lóval mutatta be az elmondottakat. A délutáni előadás a korábbiak elmélyítése és a gyakorlatba átültetése jegyében telt. Egy rövid műhelymunkára is sor került, ahol mindenki leszűrhette a saját tanulságait és beszámolt arról, milyen új ötletekhez jutott a nap folyamán és ezeket mikor és hogyan fogja megvalósítani.

Remélem, hogy jövőre idehaza is sokaknak szerezhet örömöt és hasznos meglátásokat a könyv magyar nyelvű kiadása!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.