2013. július 6., szombat

Megjelent: Lovas suttogó Vezetőknek

2013 július végén jelent meg Bernd Osterhammel könyvének magyar nyelvű kiadása.
De hogyan is kerül a lovaglócsizma az íróasztalra? Mi köze a lónak a cégvezetéshez? – első pillantásra talán ezek a kérdések juthatnak a leendő Olvasó eszébe. Bízom benne, hogy a könyvet kézbe véve az lesz a válasza: nagyon is sok!

A vezetői képességfejlesztés, az üzleti edzés amennyire új szakterületnek számít hazánkban, egyszersmind olyan régi is: hiszen az angol ’coaching’ szó eredete is a magyar ’kocsi’ szóra vezethető vissza: arra az előrehaladásra utal, amit az utasok megtettek. A személyes képességfejlesztésben persze ez az előmenetel nem térben, hanem odabenn, életünk útján, a gondolkodásmódunkban következik be. Ha azonban még egy pillanatra elidőzünk a kocsi adta párhuzamnál, természetesen nem hagyhatjuk ki a kocsi elé fogott lovakat sem – és máris azt látjuk, hogy a ló nagyon is ott volt a kezdeteknél, csak akkor még nem ismertük fel, mennyi mindent tanulhattunk - és tanulhatunk ma is - tőle.

Amikor az eredeti kiadást elolvastam, megragadott a szerző humoros tisztánlátása, ahogyan rávilágít a vezetői mindennapok leggyakoribb problémáira, majd a lovak példáján bemutatja a lehetséges megoldásokat is. Arra gondoltam, hogy az erős német gazdaság világából bemutatott tapasztalatok idehaza is hasznosak lehetnek mindazok számára, akik egyszerre szeretnék cégüket gazdaságilag fellendíteni és ugyanakkor jó légkörűvé alakítani.

E könyv magyarra fordítása a dolgok általános menetéhez képest „fordítva” készült, hiszen a legelején még kiadói kapcsolat nélkül, olvasóként kerestem meg a Szerzőt, aki készségesen segített a fordítási engedély megszerzésében, majd idehaza a Z-Press Kiadónál találtam meg azt a nyitott gondolkodást, amelynek köszönhetően vállalták e szakterületek határain mozgó, újszerű megközelítéseket tartalmazó könyv hazai megjelentetését.
      Az Olvasónak azt kívánom, ki-ki találja meg azokat a válaszokat a könyvből, amelyek hozzásegítik saját vállalkozása eredményesebbé tételéhez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.