2015. február 14., szombat

Célmegvalósítás

Eltelt egy hónap az Újévi fogadalmak óta. Ilyenkor már érdemes magunkba nézni: hogyan is állunk az új céljaink megvalósításával? Sikerült? Akkor gratulálok!
Vannak dolgok, amelyek visszacsúsztak a "régi kerékvágásba"? Ha ez ismerős probléma, jó tudni, hogy ezzel sokan vannak így. Az ok pedig abban keresendő, hogy a régi szokásokat célravezetőbb úgy megváltoztatni, hogy újakkal írjuk felül őket. Az új szokások kialakításához, életünk dolgainak a megváltoztatásához a híres amerikai író, Zig Ziglar a következőket ajánlotta: 

- “Gyakran mondják, hogy a motiváció hatása nem tart sokáig. A fürdésé sem – pontosan ezért ajánlatos naponta beiktatni. 
- Várd a legjobbat, ugyanakkor légy felkészülve a legrosszabbra és becsüld meg azt, ami jön.
- Ha a célt jól tűzted ki, akkor félig már el is érted.
- Nagyságodat a hozzáállásod határozza meg, nem a képességeid.
- Ha meg tudod álmodni a célodat, akkor meg is tudod valósítani!”
Forrás: Forbes Online

Példák a fenti idézetekre a lovaktól:
- Egy feladat addig érdekes, ameddig változatosságot, újdonságot és friss kihívást kínál, valamint ameddig figyelem és elismerés jár érte. Gondoskodjunk tehát erről minden nap! 
- A lovak “tiszta lappal” és tisztelettel viszonyulnak az emberhez, de ha veszélyhezetben érzik magukat, nem ragadnak bele a stresszbe, hanem kilépnek belőle. 
- Amikor a ló ugrik, elrugaszkodáskor NEM az akadályra koncentrál, hanem a túloldalon a földet érés pontjára!
- A ló igyekszik az ember szándékát kideríteni és viselkedését az ember hozzáállásához igazítani.
- Mivel a ló a jelen pillanatban él, így nem kell szakadékokat áthidalnia a megvalósításhoz: amit hasznosnak érez, azt egyszerűen csak megteszi, itt és most! (Mint pl. a képen is..:)




Harmadik lépés:
Ha van kedve, olvassa el újra az előző két bekezdést úgy, hogy a másodikból kihagyja a “ló” alanyt és az emberekkel közös pontokra koncentrál… 
Mit hasznosíthat a lovak tanulságaiból az új szokások kialakításához?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.